1 kilo per week afvallen

1 Kilo Per Week Afvallen Door Een Hogere Eiwitinname Per Dag

Hoe kan je 1 kilo per week afvallen?

Het is een vraag die veel mensen bezighoudt: hoe kan je snel afvallen. Voor menig mens is het heel lastig om gewicht kwijt te raken.

De overbodige kilo’s zijn als een blok aan jouw been en je wilt ze graag kwijt. 1 kilo per week afvallen is dan ook een droom die voor veel niet haalbaar blijkt te zijn.

Maar wist je dat als je goed je best doet en je de juiste informatie hebt, 1 kilo per week afvallen goed te doen is?

De motivatie is iets waar je vooral zelf voor moet zorgen, maar wij kunnen jou de kennis en informatie geven om het maximale uit jouzelf te halen. Daarom hebben wij een aantal dingen op een rijtje gezet.

Afvallen is een fysiek en mentaal proces

afvallen dieet en sporten

Dat afvallen zwaar is, dat weet iedereen die het ooit heeft geprobeerd wel. Als 1 kilo per week afvallen iets is dat jij wilt doen, dan moet je op een paar blokken voorbereid zijn.

  1. De eerste paar keer dat je gaat sporten is verschrikkelijk. Jouw lichaam is niet gewend aan beweging en zal zich hier ook tegen verzetten. Verwacht de eerste week tot twee weken veel spierpijn en zware dagen.
  2. De eerste kilo’s verlies je snel. Zodra jouw lichaam na een aantal weken gewend is aan de beweging en je gezond eet, vliegen de eerste kilo’s er van af. Eet jij onder je dagelijkse hoeveelheid dat je nodig hebt (BMR) en sport je goed? Dan is 1 kilo per week afvallen niet alleen haalbaar, je sport er soms meerdere kilo’s per week af.
  3. Na de eerste paar kilo’s wordt het zwaar. Jouw lichaam begint zich weer te verzetten tegen heftig gewichtsverlies. Wanneer dit gebeurt verschilt per persoon, maar is voor iedereen te overkomen. Wees erop voorbereid dat jouw gewicht soms gelijk blijft, terwijl je je wel fitter begint te voelen. Geef niet op! Zodra je hier doorheen breekt voel je je nog beter.
  4. Je moet strikt zijn met jouw eten. Om 1 kilo per week afvallen te bereiken moet je eigenlijk elke dag van de maand goed eten. Dit betekent niet alleen gezond eten, maar vooral de juiste hoeveelheid eten. Je moet er op mikken om jouw BMR aan voedsel te eten, en afhankelijk van jouw situatie iets meer of minder. Dit kan je het beste doen in samenwerking met een sportschool begeleider of voedingscoach. Denk hierbij aan het Mentale Dieet Plan!

Weet wat het echte gewicht is

Als je mensen over gewichtsverlies hoort praten, gaat het vaak om het behalen van een zo’n laag mogelijk getal. Maar wist je dat dit eigenlijk een verkeerde manier van denken hebt?

Een strak gespierde mannelijke bodybuilder weegt met gemak 100 kilo of meer. Dit weegt hij terwijl hij er super sterk en gespierd uit ziet.

Spier is namelijk vele malen zwaarder dan vet. Daarom is de ene persoon van 100 kilo niet gelijk aan de andere persoon van 100 kilo.

Om precies te weten hoe ‘dik’ je bent, moet je je eigenlijk meten met een vetpercentage meter.

Dit zijn zowel analoge als digitale apparaten die niet alleen kunnen zeggen hoe zwaar iemand is, maar ook hoeveel van dit gewicht vet en spier is. Op die manier kan je een goede indruk krijgen van de daadwerkelijke gesteldheid van een persoon.

Het is ook om deze reden dat veel mensen van 1 kilo per week afvallen terug gaan naar een halve kilo per week of minder.

Dit hoeft helemaal niet te zijn omdat ze slecht sporten of eten, maar juist omdat ze terwijl zij vet verbranden ook spieren beginnen te maken. Dit gewicht balanceert het vetverlies soms uit.

1 kilo per week afvallen is niet alleen dieet of sporten

Eén van de meest voorkomende leugens van de dieetindustrie is dat een dieet genoeg is om 1 kilo per week af te vallen.

Als iemand per week 1 kilo afvalt zonder daarbij te sporten, zijn ze eigenlijk gevaarlijk bezig. Als jij jouw lichaam niet voorziet van de juiste beweging en bouwstoffen kan jij wel 1 kilo per week afvallen, maar dit zal dan ook essentiële spieren zijn.

Jouw lichaam breekt weliswaar vet op om het gebrek aan energie aan te vullen, maar doet dit ook met jouw spieren. Het resultaat na een tijdje is dan ook dat je slapper en moeër bent dan je voorheen was.

1 kilo per week afvallen is alleen mogelijk als je zowel gezonder en minder eet, en beweging toevoegt aan jouw routine.

Er is niet 1 wonder dieet

Ieder lichaam werkt anders, dit geldt ook voor afvallen. Als we kijken naar wat er in ons eten zit kunnen we 4 grote groepen herkennen:

  • Eiwitten
  • Koolhydraten
  • Vetten
  • Suikers

Eiwitten zijn één van de meest belangrijke bouwstoffen van het lichaam. Dit is de stof die er voor zorgt dat jouw spieren zich na beweging weer kunnen herstellen en aan kunnen sterken. Wil jij afvallen, dan heb jij veel eiwitten nodig.

Koolhydraten zijn de brandstof van het lichaam. Beweeg jij veel op een dag, dan heb je ook veel brandstof nodig. Koolhydraten vind je in grote hoeveelheden in bijvoorbeeld brood en pasta.

Duursporters zoals wielrenners eten hier ook veel van. Als je af wil vallen dan kan je het beste je koolhydraten inperken.

Vetten hebben een slechte naam, maar zijn eigenlijk heel belangrijk. Het vet dat in eten zit is niet hetzelfde het vet dat aan jouw lichaam zit.

Gezonde vetten die bijvoorbeeld in avocado’s zitten zorgen er voor dat de voedingsstoffen van jouw eten naar jouw spieren worden gebracht.

droge spieren

Suikers zijn een vorm van koolhydraten die jouw energie op de dag geven. Daarnaast zijn ze ook erg calorierijk. Met een normaal eetpatroon krijg je eigenlijk te veel suikers binnen.

Wil jij 1 kilo per week afvallen, dan moet je minder suikers en andere koolhydraten innemen. Ook de hoeveelheid vet moet ingeperkt worden, maar mag niet te laag zijn. Dit zou immers een tegengesteld effect hebben.

Veel diëten zijn gebaseerd op dit concept maar hebben allen hun eigen manier om dit te bereiken. Sommige diëten doen dit door middel van sapjes, terwijl andere tijdgebonden zijn.

Kies daarom vooral een dieet dat bij jou en jouw levensstijl past zolang het maar aan deze regels voldoet. Doe je dit dan zal 1 kilo per week afvallen ook haalbaar zijn voor jou!

Probeer het niet alleen te doen

Een van de moeilijkste onderdelen voor het verliezen van gewicht, is alles alleen te doen. Het maken van belangrijke veranderingen in een gezonde levensstijl zonder enige sociale steun is niet alleen moeilijk, maar vaak niet duurzaam.

Vrienden of familie om je heen kunnen je aanmoedigen, of zelfs samen met je op dieet gaan, het kan je succes op slagen sterk verhogen. Je kan recepten delen, plannen maken met je partner en samen gezonder gaan leven.

Ken je niemand die in staat is je te ondersteunen? Er is een grote gemeenschap van mensen die het Mentale Dieet Plan volgen en waarbij mensen elkaar mentaal kunnen ondersteunen.

Misschien kan je daar een buddy vinden in het hele veranderingsproces en zo blijf je ook gemotiveerd!

 

 

 

Geef een reactie

Leave A Response

* Denotes Required Field