eiwitrijk ontbijt

Een Eiwitrijk Ontbijt Zonder Geraffineerde Koolhydraten Maakt Je Slank

Eiwitrijk ontbijt

Over ons eiwitrijk ontbijt is eigenlijk altijd wel wat te doen. Moet je juist wel ontbijten of is het toch maar beter om deze eerste maaltijd van de dag over te slaan? Zoveel mensen, zoveel meningen en dat mag natuurlijk.

Wij zijn in elk geval wel voorstander van een ontbijt. Meerdere redenen liggen hieraan ten grondslag. Eén van deze redenen is dat je je simpelweg niet fit genoeg voelt om de dag te starten als je ’s ochtends niet hebt ontbeten.

Zie het lichaam in dit geval maar als een motortje. Je zal contact moeten maken en het van brandstof moeten voorzien, want anders komt je niet vooruit.

Hoe ziet een goed eiwitrijk ontbijt eruit?

Een goed en gezond ontbijt voldoet uiteraard aan een aantal basisvoorwaarden. Net zoals het voor de andere maaltijden geldt, geldt ook voor het ontbijt dat je zoveel mogelijk verse producten eet.

In onze optiek is een eiwitrijk ontbijt een prima manier om de dag te starten. Een eiwitrijk ontbijt is niet alleen gezond, maar ook gewoon lekker. Voeg daarbij nog eens het feit dat een eiwitrijk ontbijt je heel veel energie oplevert en het plaatje is compleet.

Een eiwitrijk ontbijt voorbeeld is natuurlijk een ontbijt met daarbij een gekookt of gebakken eitje. Gewoon simpel en dat had je waarschijnlijk niet gedacht.

Waarom zou je een eiwitrijk ontbijt nemen?

Je kunt natuurlijk een eiwitrijk ontbijt nemen omdat je dit gewoon lekker en gezond vindt. Maar wist je ook dat een eiwitrijk dieet uitermate goed past als je wilt afvallen?

De eiwitten die je tot je neemt worden namelijk omgezet in energie en niet opgeslagen als vetten die overgewicht veroorzaken. Eiwitrijke recepten voor een ontbijt zijn gemakkelijk te vinden.

Let er echter wel op dat je de juiste eiwitten tot je neemt, want het is niet alleen maar lof en hosanna als het gaat om eiwitrijk ontbijten.

 

Onderdeel van een groter geheel

Als het gaat om afvallen, dan is het goed om een eiwitrijk ontbijt onderdeel te laten zijn van een groter geheel. Dit grotere geheel is in dit geval het concept dat Het Paleo Dieet heet.

Als je er enkel en alleen voor kiest om een eiwitrijk ontbijt te nuttigen en het op het vlak van afvallen verder zelf uit te zoeken is de kans groot dat je juist het tegenovergestelde bereikt.

Met andere woorden, je valt niet af en dat kan de nodige demotivatie en frustratie opleveren. Het paleodieet is een bijzonder dieet dat meer weg heeft van een manier van leven dan van het traditionele dieet zoals wij dat kennen.

Het paleodieet

Uiteraard begin je nooit zomaar aan een dieet. Tenminste, daar gaan we vanuit en daarom vertellen we je graag iets meer over het paleo dieet. Op deze wijze kun je namelijk een weloverwogen besluit nemen om dit wel of niet te gaan volgen.

Paleo voert ons terug naar de tijd waarin onze voorouders nog leefden van het land en van de jacht. In die tijd was ons voedsel nog niet bewerkt met chemische toevoegingen om het langer houdbaar te maken of om er (extra) smaak aan mee te geven.

Puur natuur was de basis. Het paleodieet voert ons terug naar deze basis en laat je weer kennismaken met echt vers en puur eten. Dat een eiwitrijk ontbijt hier prima in past zal je dan ook vast niet verbazen.

Verse groenten en vers fruit vormen belangrijke bestanddelen van dit dieet en zijn eigenlijk alledaagse dingen die overal in ruime mate verkrijgbaar zijn. Ook vis, vlees, zaden en noten staan op het menu, zolang je maar in je achterhoofd houdt dat deze producten niet door ons mensen bewerkt mogen zijn.

Vele volgers

Naast de vele maaltijdsuggesties van het paleodieet kan ook het eiwitrijk ontbijt van deze dieetvorm wereldwijd rekenen op een grote schare trouwe fans. De voordelen zijn dan ook groot en de eerste resultaten laten niet lang op zich wachten.

Het eerste gewichtsverlies doet zich al na enkele weken voor en vaak is dit al het geval in de eerste twee weken. Het paleodieet helpt niet alleen afvallen, maar levert je ook meer fut en energie op.

Hierdoor krijg je weer zin om dingen te ondernemen en zit je simpelweg lekkerder in je vel. Kleine en vervelende kwaaltjes behoren al snel tot het verleden en het leven lacht je weer toe.

Recepten

Er zijn meer ontzettend veel recepten speciaal voor de paleo manier van leven ontwikkeld. Hierdoor kun je gevarieerd en afwisselend eten en is het een manier van leven die eenvoudig vol te houden is.

Als je voor paleo kiest dan zal je ook niet snel terugvallen in oude gewoonten. Dat is bijzonder prettig, want het is in deze tijd best lastig om alle verleiding te weerstaan. Probeer het gewoon eens en ga terug naar de basis.

En de basis is dus ook dat je wel degelijk gaat ontbijten. Een eiwitrijk ontbijt om precies te zijn, zodat je vol energie de uitdagingen van alledag aan kunt!

 

 

 

Geef een reactie

Leave A Response

* Denotes Required Field