Eiwitrijke voeding en Het Mentale Dieet Plan voor extra gewichtsverlies

Eiwitrijke voeding kan je vaak een steuntje in de rug geven. Er zijn maar weinig mensen die geheel op eigen kracht de overtollige kilo’s naar het verleden weten te wijzen. Een dieet is vaak dat steuntje in de rug.

Niet alleen helpt een dieet je bij het kiezen van verantwoorde en gezonde voeding, het geeft je ook structuur en houvast.

Deze structuur heb je nodig om het vol te houden, zeker op momenten dat je met een lichte terugslag te maken krijgt.

Eiwitrijke voeding is uitermate geschikt om op een verantwoorde manier gewicht te verliezen.

Een dieet, of eigenlijk meer het steuntje in de rug, is in dit geval het dieet met de naam Het Mentale Dieet Plan.

 • Het prettige van Het mentale Dieet Plan is dat het een dieet is wat rekening houdt met het feit dat we gewoon mensen zijn.

Het dieet is zo gemaakt dat er voldoende ruimte over blijft om te blijven genieten van al het goede dat het leven te bieden heeft.

En zeg nu zelf, daar is eten toch een belangrijk onderdeel van? Uiteraard mag je niet alles eten, maar dit is niet anders ten opzichte van andere diëten.

Modern dieet met een online communitie

Een groot pluspunt van Het Mentale Dieet Plan is de online communitie waarvan je gebruik kunt maken. Na aanmelding  krijg je toegang tot tal van interessante tips & trucs.

Deze communitie zoals de Facebook pagina met 176.680 volgers (bij dit schrijven) is een absolute aanrader. Je maakt kennis met mensen die samen met jou meedoen. Deze kunnen extra tips geven op momenten dat jij daar behoefte aan hebt.

Dit geeft je het gevoel er niet alleen voor te staan en dat is onder andere één van de redenen waarom andere diëten zo moeilijk vol te houden zijn.

Dus zie je het even somber in, schakel dan snel met de online communitie (via chat) en zij helpen jou weer in de goede richting.

Meer dan alleen shakes en repen

In feite is Het Mentale Dieet Plan een eiwitdieet. Maar dan wel een eiwitdieet dat verder door ontwikkelt is en is aangepast aan deze tijd en ook onze hormonen laat meewerken.

Ontdek hier hoe je blijvend het ideale gewicht kan bereiken. De meeste eiwit diëten bestaan uit het nuttigen van repen en shakes.

Deze komen al snel je oren uit en bieden lang niet altijd het beloofde resultaat.

Wellicht ben je een beetje verbaasd zijn bij het zien van deze lijst van producten.

Begrijpelijk, maar als je weet dat vele, vele duizenden mensen je al voorgegaan zijn en allen flink zijn afgevallen…….dan zal er toch wel enige waarheid in zitten?!

De variatie aan producten zorgt ervoor dat je niet wordt opgezadeld met een hongergevoel.

Het is immers vaak dit vervelende hongergevoel dat er verantwoordelijk voor is dat je terugvalt in je oude patroon.

Het mentale dieet plan en de resultaten

Hoe mooi en lekker alles ook mag klinken. Uiteindelijk draait alles om de resultaten. Te veel mensen kijken nog alleen naar de resultaten op korte termijn.

Beter is het om naar de resultaten op de lange termijn te kijken, want wat heb je er aan als je snel een aantal kilo’s afvalt en deze er ook zo weer aan zitten?

Vanzelfsprekend wil je wel op korte termijn resultaat zien, want zien dat je afvalt is de beste motivatie die er is.

Door het dieet plan is het mogelijk om 3 tot 6 kilo per week af te vallen!! Hoeveel motivatie wil je hebben?

Op de lange termijn laat het je zien dat het een dieet is dat goed vol te houden is.

Voor veel mensen is het een “way of life” geworden. Je blijft eenvoudig op het gewenste gewicht en eet daarnaast gezond, gevarieerd en lekker.

het mentale dieet plan

Eiwitrijke voeding als basis

Zoals al even kort genoemd is eiwitrijke voeding de basis van dit dieet. Als je voor dit dieet kiest vinden wij het belangrijk dat je iets meer weet over het verschijnsel eiwitrijke voeding.

Het kennen van de achtergronden van iets is altijd belangrijk voordat je aan iets nieuws begint.

Eiwitrijke voeding weet zich al geruime tijd in de spotlights te spelen en dat is niet voor niets. Eiwitrijke voeding is namelijk betaalbaar, gezond en ook nog eens gewoon lekker!

En dit past precies in het plaatje van Het Mentale dieet Plan. Lees onderstaande info dan ook eens rustig door en laat je verrassen door al het goede dat eiwitrijke voeding jou te bieden heeft.

Eiwitrijke voeding helpt een gevoel van “lekkere trek” voorkomen

Je kent dat gevoel vast wel. Je hebt relatief korte tijd geleden gegeten en je hebt alweer trek in iets lekkers. Deze drang naar iets lekkers is vaak moeilijk te weerstaan en je bent ongetwijfeld zelf ervaringsdeskundige.

Je moet over een behoorlijk portie karakter beschikken om dit knagende gevoel te negeren. De oorzaak van dit alles moet je wederom zoeken in voeding.

Want als je vaak geconfronteerd wordt met deze drang naar iets lekkers, dan kunnen we gerust stellen dat wat jij eet onvoldoende verzadigt.

Anders gezegd, wat je eet vult wel, maar dit gevoel is maar van zeer tijdelijke aard. Wanneer je eiwitrijke voeding tot je neemt, dan zal je veel minder verleidt worden tot het nemen van ongezonde en dik makende tussendoortjes.

Eiwitrijke voeding zorgt er namelijk voor dat je voor lange tijd een verzadigd gevoel hebt. Dit is niet alleen prettig met betrekking tot afvallen, maar zeker ook mentaal prettig, omdat je simpelweg de strijd met jezelf niet aan hoeft te gaan.

Eiwitrijke voeding als bouwstof voor je lichaam

Eiwitten zijn heel belangrijk voor ons lichaam. Sterker nog, we kunnen eenvoudigweg niet zonder. Ze bevatten essentiële bouwstoffen en bevatten daarnaast calorieën die we nodig hebben om “ons motortje” draaiende te houden.

Voldoende eiwitten tot je nemen draagt bij aan gezonde en stevige botten en gaat botontkalking tegen.

Daarnaast heb je eiwitten nodig voor je spieropbouw en zorgen eiwitten ervoor dat zuurstof en voedingsstoffen door ons lichaam getransporteerd worden en zo op de juiste plek aankomen. Je ziet dat je door het eten van eiwitrijke voeding heel goed zorgt voor je lichaam.

Eiwitrijke voeding voor een betere vetverbranding

Als je iets eet, dan moet dit eten verteerd worden. Dit verteren van voedsel kost jouw lichaam energie. Dit is vanzelfsprekend een goede zaak, want dit betekent dat jouw lichaam aan het werk wordt gezet.

Hoeveel energie jouw lichaam nodig heeft om voedsel te verteren is geheel afhankelijk van de soort voeding die je tot je neemt.

Eiwitrijke voeding behoort tot het type voeding dat veel energie van ons lichaam vraagt voor de vertering ervan.

Onafhankelijk onderzoek heeft wat dit aangaat aangetoond dat mensen die veel eiwitten eten tot maar liefst 260 calorieën meer verbranden dan mensen die weinig eiwitten eten.

 • Als je weet dat 260 calorieën verbranden gelijk staat aan een uur fanatiek sporten, dan hoeven we verder vast niet uit te leggen dat eiwitrijke voeding ook op dit vlak zo zijn voordelen heeft.

Eiwitrijke voeding voor gewoon lekker eten

Gezond eten moet natuurlijk ook gewoon lekker eten zijn. En de combinatie gezond en lekker gaat meer dan goed samen als we het hebben over eiwitrijke voeding.

Wil je een dieet volhouden, dan gaat je dit lukken als je elke maaltijd met lange tanden achter je bord zit.

Je bent dan ook vast en zeker nieuwsgierig naar een aantal voorbeelden van eiwitrijke producten. Hier volgen er een aantal, te weten:

 • Kipfilet
 • Biefstuk
 • Tonijnfilet
 • Garnalen
 • Yoghurt
 • Rosbief
 • Walnoten
 • Eieren
 • Rundergehakt

Uiteraard zijn er nog veel meer producten te noemen die veel eiwitten bevatten. Deze (onvolledige) opsomming geeft je echter wel een goed beeld en laten zien dat eiwitrijke voeding inderdaad gewoon lekker is.

Eiwitrijke producten laten zich dan ook goed combineren in heerlijke verantwoorde en gezonde recepten. Laat je eens verrassen door één van de vele en heerlijke eiwitrijke recepten die er te vinden zijn.

Eiwitrijke voeding is gemakkelijke voeding

Zoals al eerder gezegd is het belangrijk dat een dieet of een bepaalde voeding past in jouw dagelijkse leven.

Als je kiest voor een dieet waarbij je veel tijd kwijt bent aan koken en voorbereiden, maar deze tijd eigenlijk niet hebt, begin er dan niet aan.

Eiwitrijke voeding is makkelijk in te passen in een druk bezet leven.

De producten zijn vers, gezond en overal verkrijgbaar en hebben maar weinig nodig om smaakvol te zijn.

Je hoeft dus echt geen keukenprins -of prinses te zijn om deze klaar te maken, maar belangrijker nog is dat je de andere belangrijke dingen in je leven gewoon door kunt laten gaan.

Liever gezegd, je hoeft geen concessies te doen qua tijd, want je bent met eiwitrijke voeding niet meer tijd kwijt in de keuken.

Eiwitrijke voeding is betaalbare voeding

Het leven is al duur genoeg en het laatste waar je op zit te wachten is dat het leven duurder wordt door het volgen van een bepaald dieet. Toch zijn er diëten te over die geen enkele rekening houden met de portemonnee.

Een kwalijke zaak, want het is gewoonweg niet voor iedereen weggelegd om alles te kunnen kopen wat het dieet voorschrijft. Eiwitrijke voeding is heel betaalbare voeding. Het is daarnaast ook nog eens voeding die overal verkrijgbaar is.

Je bent dan ook niet aangewezen op toch wat duurdere speciaalzaken als bijvoorbeeld natuurvoedingswinkels. Voor eiwitrijke voeding ga je gewoon naar de supermarkt bij jou om de hoek. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Eiwitrijke voeding en het mentale dieet plan, wat ga jij ermee doen?

Als je bovenstaande goed hebt gelezen, dan weet je dat eiwitrijke voeding je veel te bieden heeft. Maar wat ga jij met deze wetenschap doen? Ga je door met je huidige eet -en leefpatroon of sta je open voor verandering?

Als je ervoor kiest om alles bij het oude te laten, accepteer je dus dat je niet of niet geheel tevreden bent met jezelf of jouw lichaam. Wil je echter inderdaad het roer omgooien, richt dan je pijlen eens op eiwitrijke voeding.

Het Mentale Dieet Plan biedt je de mogelijkheden waar je naar op zoek bent.

Je hebt verschillende mogelijkheden om dit dieet te volgen. Weet dat je hierbij altijd terug kunt vallen op de online communitie. Je kunt kiezen voor extra voedingsmiddelen als ondersteuning maar de basis is gewoon verse voeding zonder toevoegingen.

Pak de handschoen op en zet samen met Het Mentale Dieet de eerste stappen op weg naar een “slankere jij”!!

 

 

 

 


Geef een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.