Eten waarvan je afvalt, bestaat dat dan?

  • “Your desire to change must be greater than your desire to stay the same”

Maar al te vaak duiken we in de slachtofferrol als het gaat om afvallen. Er is altijd wel een reden om ergens niet aan te beginnen en er is altijd wel een reden om gewoon te blijven eten wat je al jaren eet. Je staat niet open voor een ommezwaai, laat staan dat je weet dat er eten waarvan je afvalt bestaat.

Dit lijkt erop te duiden dat je misschien helemaal niet zo gemotiveerd bent om iets te veranderen. Toch weet je waarschijnlijk heel goed dat je ook niet ook niet op de huidige weg door kunt blijven gaan.

Misschien een heel confronterend verhaal, maar is dit niet eigenlijk precies wat jij nodig hebt om de eerste stap naar verandering in te zetten?

Herkenbaar?

Het woord confronterend viel al eventjes. Een vervelend woord, want dit betekent dat je eigenlijk gedwongen wordt om eens kritisch naar je zelf te kijken. En als je dit doet en jezelf in de spiegel aankijkt, dan zie je iemand die:

  • Eigenlijk een paar kilootjes te zwaar is
  • Te weinig energie
  • Te weinig levenslust en plezier uitstraalt
  • Futloos is en geen idee heeft hoe dit te veranderen

Kijk je weg of ga je de uitdaging aan. Niets doen is in elk geval geen optie, want stilstand is in dit geval zeker achteruitgang. Dus wederom de vraag aan jou. Pak je de handschoen op of……..?

It’s time to change!

  • “Take care of your body. It’s the only place you have to live”

Wat fijn dat je verder durft te lezen, want dit geeft aan dat je karakter toont en toch die motivatie hebt om het roer om te gooien. En natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je denkt toch niet dat je de enige bent die worstelt met overgewicht en alle problematiek die hierbij komt kijken?

Neem een voorbeeld aan alle mensen die het roer om hebben weten te gooien en laat hen jouw bron van inspiratie zijn.

De mensen over wie wij het hebben, die volgen allen Het Mentale Dieet Plan Het grote voordeel van dit dieet is namelijk dat je eten waarvan je afvalt nuttigt. Dit klinkt je misschien vreemd in de oren, maar eigenlijk is dit een stuk logischer dan je denkt.

Het Mentale Dieet Plan gaat uit van de gedachte dat je voedsel in de meest pure vorm tot je neemt. Dit is waarschijnlijk wel even iets anders dan het eten dat je op dit moment nuttigt.

Dit is vaak bewerkt en met bewerkt bedoelen we producten die conserveringsmiddelen, kruiden en/of specerijen, suikers, zouten en dergelijke bevatten. Niet bepaald voedsel in zijn puurste vorm en dus zeker geen eten waarvan je afvalt.

Eten en leven volgens het mentale dieet plan betekent niet alleen eten waarvan je afvalt, maar betekent ook bewustwording van jouw manier van leven. Het leert je goed te zorgen voor jezelf en voor jouw lichaam. En deze relatief kleine investering levert jou veel op, namelijk:

  • Je valt af met resultaat op zowel de korte als de lange termijn
  • Je hebt minder last van allerlei kwaaltjes
  • Je hebt meer energie en voelt je fitter
  • Je hebt weer zin om dingen te ondernemen, om volop van het leven te genieten

En zeg nu zelf, dit alles wil jij toch ook?

En nu ben jij aan zet!

Je bent nu al heel ver en misschien heb je in jouw hoofd al de beslissing genomen om te beginnen met Het Mentale Dieet Plan, ofwel te beginnen met eten waarvan je blijvend 11kg zal afvallen zonder JOJO. Nu is het zaak ook die laatste stap te zetten en dit ook daadwerkelijk in de praktijk te gaan toepassen.

Eten waarvan je afvalt is niet moeilijk te vinden en is ook nog eens gewoon heel erg lekker. Je voelt je langer verzadigt en hierdoor heb je stukken minder behoefte aan dik makende tussendoortjes.

 

 


Geef een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.