gezond eetpatroon om af te vallen

Gezond Eetpatroon Om Af Te Vallen En Fit Te Blijven

Gezond eetpatroon om af te vallen

Een gezond eetpatroon om af te vallen is iets wat ons al sinds mensenheugenis bezig lijkt te houden. Wat dit betreft is één ding zeker en dat is dat dit fenomeen ons ook in de toekomst altijd bezig zal blijven houden.

Iets te zwaar zijn willen en kunnen we meestal nog wel accepteren. Maar zodra dit “iets te zwaar zijn” uit de hand loopt of dreigt te lopen grijpen we het liefst zo snel mogelijk naar de noodrem.

Deze noodrem bestaat vaak uit het volgen van allerlei strenge diëten in de hoop op deze manier weer snel op een aanvaardbaar gewicht te komen.

Tijdelijke oplossing

De meeste dieetvormen voorzien echter slechts in een tijdelijke oplossing. Een dieet schrijft precies voor wat je wel en niet mag eten en drinken, waarbij het doel in feite heel beperkt is.

Dit doel is namelijk in verreweg de meeste gevallen alleen het gewichtsverlies. Maar de vraag die je jezelf hierbij kunt stellen of dit inderdaad de oplossing is waar jij naar op zoek bent.

Het probleem is namelijk vaak dat zodra je stopt met het dieet je snel weer vervalt in oude gewoonten en voor je er erg in hebt zitten de kilo’s er weer aan. Kilo’s waar je zoveel moeite voor hebt gedaan om ze kwijt te raken. Gevolg?

Frustratie alom en je kunt weer van voren af aan beginnen. En op dit punt gaat het dan ook vaak mis. Immers, je moet weer de motivatie opbrengen om te gaan lijnen/diëten en meer dan eens heb je daar dan simpelweg geen zin meer in.

Een betere en meer permanente oplossing is te kiezen voor een gezond eetpatroon om af te vallen. Een gezond eetpatroon om af te vallen voorziet namelijk in twee behoeftes.

Aan de ene kant helpt een gezond eetpatroon om af te vallen bij het op korte termijn verliezen van de overtollige kilo’s en pondjes en aan de andere kant zorgt een gezond eetpatroon ervoor dat je makkelijker op gewicht blijft.

Gebruik een dieet als ondersteuning bij een gezond eetpatroon om af te vallen

Misschien heb je de indruk gekregen dat het volgen van een dieet verkeerd is. Laten we hier dan ook maar direct heel duidelijk in zin. Dit is namelijk niet het geval. Een dieet kan een gezond eetpatroon om af te vallen namelijk heel goed ondersteunen.

Met name als je te kampen hebt met een behoorlijk overgewicht kan een bepaald dieet ervoor zorgen dat je blijvend 11kg kan afvallen zonder JOJO effect dan wanneer je enkel en alleen kiest voor een gezond eetpatroon om af te vallen.

Wel raden we je aan om eens kritisch naar jouw eetpatroon te kijken. Want door dit te doen en dit eetpatroon aan te passen aan gezonde waarden heb je uiteindelijk geen diëten meer nodig om af te vallen of om op gewicht te blijven.

Veel diëten sluiten bepaalde voeding of bepaalde producten uit en hiermee krijg je bepaalde voedingsstoffen niet of te weinig binnen.

Op de korte termijn is dit niet zo erg. Wel kun je je afvragen hoe gewenst dit is op de langere termijn. Immers, wanneer je er een gezond eetpatroon op nahoudt krijg je alle voedingsstoffen in de juiste dosering binnen.

Een gezond eetpatroon om af te vallen heeft dus meer voordelen dan je denkt. Je zal namelijk al snel merken dat je meer energie hebt, je fitter voelt, maar ook zal je al snel merken dat je minder snel verkouden bent en dat je er gewoon beter uitziet.

Dit laatste kun je bijvoorbeeld merken aan jouw haar, dat een mooie en gezonde glans krijgt, maar ook merk je dit aan je huid die er mooier uitziet.

Regelmaat

Een gezond eetpatroon om af te vallen bestaat uit meer dan enkel en alleen de juiste voeding tot je nemen. Minstens zo belangrijk is om regelmaat aan te brengen in jouw eetpatroon.

Het is niet voor niets dat we in feite drie maaltijden kennen, te weten ontbijt, lunch en avondeten. Wanneer je dit patroon van maaltijden aanhoudt, liefst op enigszins vaste tijden, krijgt je lichaam steeds voldoende en op tijd de brandstof die het nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Eten op onregelmatige tijden of het overslaan van maaltijden zorgt ervoor dat je lichaam van slag is en niet weet waar het aan toe is. Daarnaast zorgen dit soort dingen ervoor dat je trek krijgt op tijden dat je niet in de gelegenheid bent om te gaan eten.

De gevolgen hiervan laten zich raden. De lekkere trek ligt op de loer en je moet wel over heel veel karakter beschikken om dan die lekkere en ongezonde tussendoortjes te laten staan.

Regelmatig eten past bij een gezond eetpatroon om af te vallen en geeft je dat beetje karakter dat je nodig hebt om nee te kunnen zeggen tegen verleidingen als snacks, snoep en wat al niet meer zij.

Vers, vers en nog eens vers

snel afslanken

Als er iets is dat past in een gezond eetpatroon om af te vallen, dan is het wel het begrip “vers”.

Verse producten als groente, vlees, vis en fruit zitten immers van nature boordevol gezonde bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft.

Kies dan ook zoveel als mogelijk voor verse producten, want op deze manier krijg je de broodnodige vitamines, vezels en mineralen binnen. Bijkomend voordeel van vers eten is dat dit ook gewoon nog eens erg lekker is.

Je proeft namelijk de authentieke smaak van producten en je komt er al snel achter dat deze smaak vanuit de basis al zo rijk is dat toevoegingen als suiker, zout, mayonaise, specerijen enzovoort in feite overbodig zijn.

Een gezond eetpatroon om af te vallen leert je dus eigenlijk om bepaalde producten te herontdekken en op de juiste waarde te schatten.

Wanneer begin jij?

Voor alles is een tijd en alleen jij bent degene die kunt bepalen of het voor jou tijd is om eens kritisch te kijken naar jouw huidige eet –en leefpatroon. Wees je ervan bewust dat kritisch kijken naar dit soort zaken heel confronterend kan zijn.

Wees je er echter ook van bewust dat deze confrontatie met jezelf jou wel de juiste motivatie op kan leveren om een begin te maken met een gezond eetpatroon om af te vallen. Hou hierbij altijd in gedachten dat je alleen maar kunt winnen! Ontdek het hier!

Wat verder erg belangrijk is om te weten is dat ook in een gezond eetpatroon je best wel eens uit de ban kunt springen. Je bent tenslotte toch ook maar gewoon een mens?

De kracht en energie die je haalt uit een gezond eetpatroon zorgt ervoor dat je niet snel terugvalt in oude gewoontes. Je bent niet alleen fysiek weerbaarder, maar ook mentaal kun je veel meer hebben en kun je beter omgaan met tegenslagen.

Een gezond eetpatroon om af te vallen is voor iedereen bereikbaar, dus waarom niet voor jou? Neem dan ook de handschoen op en ga de uitdaging met jezelf aan.

Wij zijn ervan overtuigd dat een gezond eetpatroon er op na houden de sleutel tot succes is. Vind die sleutel, want het is precies deze sleutel die voor jou veel deuren zal openen.

Eén van die deuren is de deur naar “die andere ik” waar je zo naar op zoek bent……… Succes!!

 

 

 

 

Geef een reactie

2 Comments

 • Sonja Starink

  Reply Reply maart 24, 2017

  Ik eet 4 keer in de week vegetarisch. Ik moet zeggen dat dit ook erg goed werkt. Gewoon veel groenten en vleesvervangers en niet teveel snoepen! Dan komt het helemaal goed.

  • afslanken

   Reply Reply augustus 16, 2017

   Hoi Sonja,

   Wel goed dat je 4 keer per week vegetarisch eet. Ik denk dat dit inderdaad een goede zet is, we eten soms veel te veel vlees. En het snoepen samen met frisdranken zijn ook een van de grote dikmakers die we vaak vergeten.

   Bedankt voor je reactie,

   Warme groet,

   Jean-Pierre

Leave A Response

* Denotes Required Field