oerdieet recepten

Oerdieet Recepten Voor Een Optimale Vetverbranding

Oerdieet recepten

Als iets vandaag de dag in de belangstelling staat dan is het wel “back to basics”. En op zich is dit niet eens heel verwonderlijk te noemen. Soms is het immers juist heel verstandig en gezond om even pas op de plaats te maken.

Even jezelf in de spiegel aankijken en jezelf de vraag stellen of je wel genoeg aandacht voor jezelf hebt. De huidige maatschappij trekt aan ons en het verwachtingspatroon waaraan wij denken te moeten voldoen ligt extreem hoog.

Terug naar de basis leert je relativeren en plaatst alles in het juiste perspectief. En dit juiste perspectief is dat je iets zal moeten veranderen om het allemaal vol te kunnen houden.

Oerdieet recepten zijn hierin een uitstekend hulpmiddel. Oerdieet recepten brengen jouw qua eten weer terug naar de basis.

Het Paleo Lifestyle Programma is een programma waar je veel van dit soort recepten in kunt vinden.

Waarom middels een dieet terug naar de basis?

Een heel logische vraag en terecht dat je jezelf dit afvraagt. Als het om eten en drinken gaat durven we gerust te stellen dat we nu niet bepaald altijd even gezond eten.

Kant -en klaar maaltijden vinden gretig aftrek en ook de maaltijdbezorgers komen meer dan graag bij ons aan de deur. Los gezien van het feit dat we te weinig tijd nemen voor eten, valt hetgeen we eten nu niet direct in de categorie “gezond en voedzaam”.

Van dit soort eten krijgen we een soort van energy boost en zoals we allemaal weten is dit van tijdelijke aard. Al snel hebben we weer trek en het laat zich raden wat we dan gaan doen. Precies….snoepen!

Het is dan ook belangrijk om jouw voedingspatroon aan te passen en hier komen de oerdieet recepten om de hoek kijken. Oerdieet recepten vallen onder het gedachtengoed van het paleodieet.

Ga door!

De visie van het paleodieet bestaat uit de gedachte dat onze voorouders, die vele tienduizenden jaren geleden leefden, eigenlijk heel gezond aten.

Uiteraard waren het geheel andere tijden en hadden zij met heel andere problemen te kampen dan waar wij nu mee te maken hebben. Het voedsel dat zij aten was puur natuur en nog niet door ons mensen bewerkt.

Toevoegingen als bijvoorbeeld zout, suikers en vetten waren hen vreemd. Het zijn vaak deze toevoegingen die ons dagelijks eten ongezond maken.

oerdieet recepten

Oerdieet recepten zijn dan ook recepten die bestaan uit verse producten die niet bewerkt zijn. Dit zijn geen heel gecompliceerde en moeilijk te bereiden producten.

Integendeel, het zijn juist hele gangbare producten en daarmee goed verkrijgbaar en betaalbaar. Denk hierbij vooral aan producten als groente, fruit, vis en vlees.

Belangrijk is dat je dan wel kiest voor de onbewerkte variant. Een stukje gemarineerde visfilet is dus niet iets dat je kunt scharen onder onbewerkte voeding.

Dit zelfde stukje visfilet maar dan zonder marinade natuurlijk wel. Gebruik recepten die de vetverbranding maximaal stimuleren

Voordelen van oerdieet recepten

Omdat veel van de producten die gebruikt worden voor oerdieet recepten zeer herkenbaar zijn is het klaarmaken van dit soort recepten voor een ieder prima te doen.

Je hoeft dan ook geen uitgesproken keukenprins of prinses te zijn om deze te bereiden. Er zijn voor elke categorie kok oerdieet recepten gemaakt, dus ook als je op zoek bent naar wat meer uitdaging in de keuken zijn deze recepten geschikt. Dit is echter niet het belangrijkste voordeel.

Wat vele malen belangrijker is dat oerdieet recepten jou ook helpen bij het afvallen. Je eet gewoon lekker en verantwoord en dit eten wordt gelijkmatig door jouw lichaam opgenomen.

Niks tijdelijke energy boost dus, maar een blijvend gevoel van “ik heb genoeg gegeten”. Je zal merken dat de drang naar iets lekkers nemen snel afneemt. En daarmee verlies je ook al snel het eerste gewicht.

Op korte termijn kun je dan ook vaak met behulp van deze oerdieet recepten al enkele kilo’s binnen een paar weken kwijtraken. Op de langere termijn zal je zien dat je meer energie hebt dan voorheen.

Gezond eten geeft jouw lichaam immers de nodige bouwstoffen en energie. Je merkt dat je meer zin hebt om dingen te ondernemen en je hier ook gewoon veel meer fut voor hebt.

Je bent minder vatbaar voor verkoudheid en griep, maar ook merk je aan heel andere dingen dat het goed gaat met je. Zo worden bijvoorbeeld nagels sterker, net als jouw haar en zelfs jouw huid zal er beter uitzien dan voor dat je startte met oerdieet recepten.

Slotconclusie

Als je bovenstaande hebt gelezen kan er eigenlijk maar één conclusie zijn.

Deze is: probeer het gewoon eens! Als je gewicht wil verliezen en als je jouw eet -en leefpatroon wil veranderen, dan is het Paleo Lifestyle Programma jouw helpende hand. Pak de handschoen op, ga de uitdaging aan en ga voor de paleo manier van leven.

Het ergste dat je kan gebeuren is dat je straks zeg: “Dit had ik veel eerder moeten doen”.

 

 

 

Geef een reactie

Leave A Response

* Denotes Required Field